I april (19/4 -21) meddelade Johanna Juhlin, Kyrkoherde Kävlinge Församling, att församlingen per 1/8 -21 säger upp sitt hyresavtal för utrymmet dom hyr på Lilla Harrie Byagård.

Kävlinge församling har bedrivit verksamhet i Byagården sedan början av 90-talet. Verksamheten har varit under åren mycket uppskattad. Olika tema och aktiviteter har förkommit som knutit människor i byn närmare varandra. Särskilt familjer har uppskattat verksamheten mycket. När covid-19 spred sig i samhället upphörde verksamheten och nu har tyvärr Kävlinge Församling bestämt sig för att endast vid enstaka tillfällen hyra byagården av Byalaget.

För bygden är det givetvis tråkigt att vi går från regelbundenhet till enstaka tillfällen säger Sammy Johannesson, ordförande Lilla Harrie Byalag. Svenska Kyrkans verksamhet har varit populärt inslag för dom som bor i byn. Våra familjer får fortsättningsvis ta sig till Kävlinge för denna typ av aktiviteter framöver säger Sammy vidare.

Har du idéer för hur vi kan utnyttja det så kallade ”pinigsrummet” i framtiden? Hör av dig till byalaget [email protected]. Utrymmet är ca 31m2.

Kategorier

Tags:

Inga kommentarer ännu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *