Idag (28/8) välkomnade Lilla Harrie byalag Moderaterna, Socialdemokraterna, Centern och Kristdemokraterna (Liberalerna och Sverigedemokraterna besökte Lilla Harrie 29/8). Besöket startade vid Bygården och förskolan. Ordförande Sammy Johannesson inledde och välkommande partierna till byn och berätta om förskolan och de utmatningar som finns kring förskolan framåt avseende bygglov och detaljplaner. Samtliga närvarande partier är redo att hantera och godkänna detaljplaner för att säkerställa fortsatt verksamhet men det är ytterst den som driver förskolan som måste initiera arbetet och det behöver ske skyndsamt. Lilla Harrie Byalag har parallellt också kontakt med förskolan för att tillse framdrift.

Besöket fortsatte sedan ner mot Verkstadsområdet där Magnus Bagewitz tillsammans med Tobias Persson från Lilla Harrie Byalag berättade om historiken bakom verkstadsområdet och hela gruppen är rörande överens att framåt måste politiken bli objektiva se möjligheter för att exploatera området i stället för hinder och låta det prövas på ett riktigt sätt.

Rundvandringen avslutade på Byagården där byalaget bjöd på kaffet och samtidigt delade ut informationsmaterial, historik och en otroligt fin bok som handlar om hur verkstadsområdet kan utvecklas framåt. Lilla Harrie byalag avslutade med att tanka för att ovannämnda partier tagit sig tid till att besöka Lilla Harrie. Med under morgonen från Lilla Harrie Bylag fanns även Dennis Olofsson och Ann-Margreth Jakobsson som assisterade och hjälpt till att säkerställa ett varmt mottagande i vår by.

Vi tackar ännu en gång de som tog sig tid att besöka Lilla Harrie och framåt kommer förhoppningsvis även de olika partiernas svar på insändaren till lokaltidningen att finnas i era brevlådor.

Till denna morgon hade vi också bjudit in Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Miljöpartiet har inte svarat på inbjudan och Vänsterpartiet hade inte tid att besöka Lilla Harrie vid dessa två tillfällen.

Länk till lokaltidningen
https://etidning.lokaltidningen.se/p/kavlinge/2022-08-27/r/6/10-11/2889/568915?fbclid=IwAR1DDAEGEX2JUab64rssyDFQi5UfW-aA3r6bW1zzyWD3izE-gqGKiYxUDEA

Länk till boken “EN VARIERAD BY FÖR ALLA” av Emma Strömberghttps://lillaharriebyalag.se/envarierandeby.pdf

Kategorier

Tags:

Inga kommentarer ännu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *